Scrisoare de garanție bancară – cum, când și de ce este o soluție în lumea afacerilor

Scrisoare de garanție bancară – cum, când și de ce este o soluție în lumea afacerilor. Dacă afacerea ta se derulează în zona licitațiilor și achizițiilor publice, cu siguranță te-ai aflat în situația în care să ai nevoie de o Scrisoare de Garantare sau scrisoare de garanție bancară. Din păcate, însă, obținerea acestui document, până mai ieri, necesita timp și chiar afecta capitalul de lucru. Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor antreprenorilor, Credit.ro, prin IFN Împrumut SA, a dezvoltat acest instrument financiar, aducându-i câteva atuuri.

– Costuri mici de obținere.
– Timp redus de emitere.
– Nu afectează capitalul de lucru, întrucât nu constituie cash colateral.
– Ți se pot garanta sume de până la 30.000.000 lei, pentru perioade de până la 60 de luni.

Dar ce este, mai precis, o Scrisoare de Garanție Bancară?

Scrisoarea de participare la licitație reprezintă un instrument de garantare solicitat oricărui Ofertant care participă la o licitație – în special în ceea ce privește procedurile de atribuire pentru contractele de achiziții publice.

Scrisoarea de garantie pentru participare licitații asigură seriozitatea Ofertantului participant la licitație, garantând Achizitorului plata la cerere, în cazul în care ofertantul se află în situațiile menționate în garanție.

Scopul unui SGB, în acest caz, este acela de a proteja Autoritatea Contractantă în timpul derulării procedurii de atribuire al contractelor de achiziții publice.

Cum se obține o Scrisoare de Garanție Bancară?

Credit.ro, prin IFN Împrumut S.A., a dezvoltat un mecanism rapid și sigur de obținere a unei SGB. Astfel, printr-o simplă aplicație online, afli în 10 minute dacă poți primi o scrisoare de garanție, iar dacă da – în 24 de ore vei obține documentul.

Prin procedura dezvoltată de Credit.ro, ai nevoie de doar 3 documente pentru a obține o scrisoare de garanție bancară:

– Acte identificare societate (CUI, act constitutiv).
– Ultima balanță, bilanț, CI administrator, hotărâre AGA.
– Contractul comercial pentru care se dorește emiterea scrisorii de garanție.

Despre Credit.ro – Finanțări cu capital 100% românesc

“Antreprenorii români trebuie să aibă o șansă de dezvoltare cu capital intern” – deviza noastră.
Încă din 2009, de la înființare, grupul de firme IFN Împrumut S.A. și-a propus ca activitatea să se desfășoare cu capital 100% românesc, cât și să constituie un sprijin pentru mediul de afaceri din teritoriu.
“Ne-am început activitatea în plină criză, fiind martori la decăderea unor companii mari. Am fost alături de mulți antreprenori. Martori la eșecuri, un ajutor în resuscitarea afacerilor pe care le aveau. Doar împreună putem avea un mediu de afaceri sănătos”.

Tipuri de Scrisori de Garanție Bancară emise de catre Credit.ro

Linie de credit
Credit Persoane Juridice

IFN Împrumut S.A.
Soseaua Stefan cel Mare, nr.31, secotr. 2, Bucuresti
021.796.7777
021.796.7788
Credit.ro